Alt du skal vide om Shih Tzu racen: Familiehunden der er populær blandt alle

Shih Tzu racen er en populær hunderace i Danmark, og det er der mange gode grunde til. Denne hunderace egner sig nemlig som familiehund, da den er loyal og god mod børn. Hvis du overvejer at anskaffe dig en Shih Tzu, så læs med her! Vi vil give dig alt den viden, du skal have for at træffe det rette valg.

Shih Tzu’er er meget sociale hunde, der elsker at være omgivet af mennesker. De har brug for daglig motion, men det behøver ikke at være lange ture i skoven – en gåtur rundt om blokken vil fint sufficere. Denne hunderace er også kendt for at være meget renlig, så den egner sig godt til folk der ikke ønsker at bruge alt for meget tid på rengøring.

En Shih Tzu kan desuden sagtens have et roligt og afslappet temperament, hvilket gør den til en ideel familiehund. De er dog ikke egnede til at være alene hjemme i længere perioder, da de kan få separationangst. Så hvis du arbejder mange timer eller har andre forpligtelser, er en Shih Tzu ikke racen for dig.

Der findes flere forskellige farver Shih Tzus kan have pelsen i – alt fra sort til hvid og alle nuancer derimellem. Nogle eksempler på populære Shih Tzu farver er sable, brindle og apricot.

Hvis du har besluttet dig for at anskaffe dig en Shih Tzu, så er det nu tid til at finde ud af, hvor du skal købe den. Du kan enten vælge at købe din Shih Tzu i en dyrehandel eller hos en opdrætter. Det anbefales dog altid at købe hunden hos en opdrætter, da de ofte er bedre informerede om racens behov og temperament. På den måde er du sikker på at få en sund og veluddannet hund.

Hos en dyrehandel vil du ofte finde Shih Tzu’er der er importeret fra andre lande, hvilket ikke altid er den bedste løsning. Derfor anbefaler vi altid, at du køber din Shih Tzu hos en dansk opdrætter. På den måde kan du være sikker på, at hunden lever op til alle de gældende regler og love i Danmark.

Det er vigtigt at huske på, at en Shih Tzu ikke er en billig hund. De har brug for specialdiæt og regelmæssig grooming, så det er vigtigt at du overvejer om du har råd til at anskaffe dig en Shih Tzu, før du kaster dig ud i det.

Det er dog altid vores anbefaling, at du tager den tid der skal til for at finde den helt rigtige hund – også selvom det betyder, at du skal vente lidt længere på din Shih Tzu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *