Få en professionel til at nedgrave dine kabler

Du har længe gået og tænkt på at få lavet en carport og nu er det endelig sket. Bilen bliver ikke længere angrebet af fugleskyts. Regnvejret skal du heller ikke bekymre dig om. Du sparer masser af penge på bilvask. Men der er dog noget, du ikke har tænkt over. Nemlig belysning.

Når du står og er stolt af din egen håndværkskunst, så er lyset sikkert det sidste, du tænker på. Det er dog ikke noget, der gå helt i glemmebogen, når du hver aften banker hovedet ind i væggen og snubler over værktøjet.

Ny udendørsbelysning

Lyset er nok den opfindelse, der adskiller os mest fra dyrene, der for det meste ikke har problemer med at se i mørke. Vi er desværre ikke udstyret med nattesyn, hvilket er grunden til, at du næsten aldrig kommer helskindet ind ad døren. Så nu har du taget dig sammen og fået installeret de flotteste lys i carporten. Aldrig skal du komme til at vælte over værktøj og andre ting mere. 

Inden du nedgraver kablerne for et pænere resultat, skal du være opmærksom på, at du ikke må gøre det selv. Nedgravning af kabler kræver en autoriseret el-installatør, der har styr på lovgivningen.

Gør som din nabo

Naboen har også lige fået lavet carport og du kan ikke lade være med at blive inspireret. Han har installeret lys i carporten og langs hegnet op til hoveddøren. Hos ham er kablerne gravet ned og resultatet er ganske flot. Det vil du også have.

Du køber og sætter lamper op hen mod hoveddøren, så du står med endnu flere kabler, der skal nedgraves. Men det gør ikke noget. El-installatøren er booket og du vil have god værdi for pengene. Så det er bare med at få afsluttet alle de projekter, der længe har stået på to-do-listen.

Nyd de hyggelige aftener

Et sidste projekt er i baghaven. Familien har brokket sig lidt over, at der ikke er nok lys om aftenen. Stearinlys er hyggeligt nok, men de har det med at gå ud. Nogle gange vil man bare gerne kunne hygge til langt ud på aftenen uden at tænke på andet. 

Du får en idé og sætter nogle smarte lamper op, som kan øge og sænke lysniveauet. Det eneste, der mangler, er at alle ledningerne skal nedgraves. Før kan I ikke få lys nogle steder. Men inden ugen er omme kommer el-installatøren forbi og efterlader grunden oplyst og professionelt udført.